KONTAKT OSS

post@lekeplasskontrollen.no
Telefon: 3595 5161
Mobil: 9017 8241

Kan vi bruke trykkimpregnerte materialer i sandkasse ?

Hei.

Planlegger sandkasse som skal holde i 7-8 år. Kan jeg sette opp denne med trykkimpregnert tre fra byggevarehus, f.eks. Montér? Skjønner at dette med trykkimpregnert tre har en historie mht. bruk av arsenikk og kreosot etc. Ifølge en snekker jeg kjenner, skal det ikke være like mange farlige stoffer i dagens trykkimpregnerte trevirke...

 —————
Svar: 

Hei, ja de nye trykkimpregnerte materialene som du kjøper kan brukes. Dog får barn ofte flis o.a. av disse – ofte dårligere kvalitet.Foreslår ofte at kassen bygges av trykkimp og at toppbordet lages av furuplank i str 1 1/2 x 6  
(36x156 i mm - eller likn)
Fint for barna å «bake og bygge» på, og for de voksne å sitte på! J