KONTAKT OSS

post@lekeplasskontrollen.no
Telefon: 3595 5161
Mobil: 9017 8241

Hva kan vi foreldre gjøre for å påvirke sikkerheten i barnehagen?

Vi har barnet vårt i kommunal barnehage. Dette er i å for seg en fin barnehage, men vi foreldre stiller spørsmål ved enkelte forhold ved tilhørende lekearel ute. Bl.a. så er det en menneskeskapt høyde av tørrstablet steinblokker som er omtrent 1 meter høy. Nedenfor denne er det ikke noe fallunderlag eller sand, men en har gressplen. Det er også stående vann rett nedenfor. Hvilke forskrifter skal slike lekearel følge, evt hva kan vi som foreldre gjøre for å få kommunen til å reagere. Kommunalt tilsyn blir vel litt bukken og havresekken...?

Svar: Dette er et kjent dilemma.  Mht regelverket/myndighetskravene for lekeplasser så er eier ansvarlig for at disse er oppfylt, og internkontrollforskriften sier en del om hvor ofte tilsyn skal utføres, og hvilken dokumentasjon som skal ligge til grunn.  Les mer HER

Det kan kanskje være greit å starte med å sende en bekymringsmelding - både til kommunen og virksomhetsleder,  evt. ta det opp på et foreldremøte, for å forsøke å komme til enighet/finne løsninger.  Ofte kan det være enkle tiltak som skal til for å forebygge unødvendige risiko-situasjoner.

Les mer: Om risiko HER,  Gode råd fra Leon:  HER