KONTAKT OSS

post@lekeplasskontrollen.no
Telefon: 3595 5161
Mobil: 9017 8241

Må vi bytte sand i sandkassene?

Hei,
Vi er en velforening som lurer på hvilke regler som gjelder for skifte av sand i sandkasse. Vi har to sandkasser og har fått opplyst at sanden her bør skiftes ut annenhvert år. Sandkassene er ikke tildekket når de ikke er i bruk.

Spørsmålet er om det finnes regler og anbefalinger i forhold til dette. Bør all sanden som er der pr i dag graves ut først, eller holder det med det øverste laget?

Mvh
Sofia Hagen 

Svar:  Det var rart at noe sier det. Det finnes ingen andre regler enn sunn fornuft ift tilgroing, dyre ekskrementer o.a. som gjør at alle forstår at en bør skifte ut / fornye eller supplere med sand ift praktisk bruk og de naturlige vilkårene en sandkasse skal ha for at den skal fylle formål.
Masser av knust stein egner seg svært dårlig da man blir sår på hender og føtter osv. Natursand i området 0- 0.6/0.8 med mye finstoff egner seg vanligvis godt.

Håper dette hjelper deg.