KONTAKT OSS

post@lekeplasskontrollen.no
Telefon: 3595 5161
Mobil: 9017 8241

S2P tilbyr utdanning med juridisk akkreditert sertifisering tilpasset de faktisk arbeids og ansvarsoppgavene som gjelder for lek- rekreasjons og sports arealer, og det ustyret som står der.

S2P tilbyr 5 ulike opplæringsnivåer med akkreditert sertifisering og risikovurdering som er skreddersydd for oppgavene og behovene til ulike fagfolk/HMS-ansvarlige tilknyttet sikkerhet på lekeplasser, rekreasjons og idrettsområder.
Dette være seg alt fra egen internkontroll, drift og vedlikehold og montering, planlegge og designe lekeplasser/aktivitets-arealer, rehabiliteringsprosjekter, styre lekeplass-porteføljer og FDV arbeide, risikovurdering, salg og kjøp av utstyr, prosjektledelse, og opp til nivået for å utføre de mest krevende inspeksjoner. Fordi arbeidsoppgavene og ansvaret varierer, så er behovene ulike og opplæringen må tilpasses. Tilpassingen følger og av beskrivelsene i TR 17207 - rammeverk til inspektørkompetanse som også beskriver de andre nivåenes kompetansekrav.

Gjennom Lekeplasskontrollen sitt partnerskap med S2P kan du nå ta kursene på Norsk. De gjennomføres av Lekeplasskontrollen S2P-sertifierte inspektører, og med International sertifisering gjennomført av S2P - alt på web!

Kursene settes opp som 1, 3, 4 og 7 dagers kurs med de 4 første dager en uke - dvs tirsdag-fredag. Om det er inspektør nivå kurs så fortsetter inspektør kurset dag 5-7 uken ette, dvs mandag til onsdag. Alle deltagere følger det samme kursløpet. Avhengig av nivå en velger deltar en på 1, 3, 4 eller 7 kursdager. For hver kurs-del avlegges det en sertifiserings eksamen på slutten av dagen. Dvs at alle deltagere tar kursdag 1 for nivået OPERATE - med eksamen. Det betyr og at en som har PROJECT sertifisering samtidig vil inneha sertifisering for de tre lavere nivåene OPERATE, DESIGN og MANAGE.

Det legges opp til å gjennomføre 2 fulle 7-dagers kurs hvert år. Vår og høst. I tillegg kan kortere kurs som dag1 eller 1-3 eller 1-4 kjøres dersom det er nok deltagere som ønsker dette. Send oss ditt ønske og behov så tar vi det derfra!

NESTE KURS GÅR i UKE 14 og 15 i 2023 - MELD DEG PÅ - KLIKK HER!

Hvem er nivåene laget for? Hvilke dager har eksamener?

S2P OPERATE - kursdag 1 med eksamen dag 1
For;
Montører, drifts og vedlikeholds-teknikere og de som utfører periodiske kontroller (visuell og funksjonskontroll)

S2P DESIGEN - kursdager 1, 2 og 3 med eksamen dag 1 og 3.
For;
Landskapsarkitekter og designere av leke- rekreasjons og sportarealer, og design av utstyr.

S2P MANAGE- kursdager 1, 2 og 4 med eksamen dag 1 og 4.
For;
Lokasjons-portefølje ledere - personer som leder andre i FDV arbeidet for mange lokasjoner

S2P PROJECT- kursdager 1, 2, 3 og 4 med eksamen dag 1 og 4.
For;
Prosjektledere, de som anlegger eller rehabiliterer aktivitetsområder, kjøper eller selger utstyr.

S2P INSPECT* - kursdager 1 til 7 med eksamen dag 1, 4 og 7.
For;
Inspektører av lek- rekreasjons og sportsområder som skal utføre midt installasjons -, slutt -, etter ulykkes -, og årlige kontroller inkludert risikovurdering.

S2P INSPECT** sertifiserings tilgjengeliggjøres når INSPECT* sertifiserte når 10 rapporter som er levert og godkjent. Dette er en 60 minutter praktisk eksamen for en eksaminator, som foregår ved personlig oppmøte.
Alle sertifiseringskriteriene kan du lese HER

S2P utdanningen er laget som en utdannings stige der alle som har passert et sertifiseringsnivå kan fortsette på utdannings stigen til et høyere nivå så lenge de har et gyldig sertifikat. Eksempelvis; om du har gyldig DESIGN nivå sertifisering, og ønsker PROJECT, er det tilstrekkelig å delta på dag 4 og ta PROJECT eksamen.

Alle sertifiseringer gjelder for 5 år av gangen og det tilkommer årsavgift hvert år med unntak av OPERATE som inkluderer 5 års sertifiseringsavgift. Årsavgift er fra kr 2000 til kr 3000 pr år og inkluderer nettapplikasjon av hovedboka.

Alle sertifiserte varsles om oppdaterings webinarer og kurs ift endringer osv som gjelder for deres sertifisering som er obligatoriske å følge. Priser er ikke avklaret enda.

Resertifisering kan gjøres direkte på S2P sin web-løsningen og kan gjøre fra ett år før utløp til senest ett år etter utløp av sertifikat for at en ikke må ta alle (kurs) og eksamener på nytt. Re-sertifiseringsavgiften kan du finne HER.

Verifisering av egen Sertifisering overfor tredjepart gjøres ved at alle sertifiserte kan søkes opp i databasen til S2P - en base med over 500 sertifisert personer siden 2015.

Pr desember 2023 har S2P holdt 51 kurs, med 935 deltagere over totalt 308 kursdager, på 18 språk, i 11 land og avholdt til sammen 1776 eksamineringer (mange sertifiseringer krever flere eksamener) - Se kurs arkivet HER
———————————————————————————————————————————————————————————————


Responsen på det første kurset var svært god. Og kurs 2 var enda bedre!

Kurs 2 i uke 14 & 15 i 2024 hadde 27 påmeldte med 18 til Operate, 3 til mellom nivåene, og 6 til inspect nivået.
Vi gratulerer alle med vel gjennomført kurs og eksamen. Alle sertifiserte kan finne sitt sertifikat på S2P sin hjemmeside - se lenke nedenfor. NB: Alle som har klart eksamen til Inspect* vil stå som Project frem til godkjent rapport er levert.

På kurs 1 var 22 påmeldte med 10 på de 4 øvre nivåene. Omtrent like mange ønsket kurs litt senere da det ikke passet med de oppsatte datoene. Nytt kurs er satt opp i UKE 14/15. Påmeldingsfrist 19. mars 2024. Meld deg på HER.

Responsen bekrefter at tilbudet er velkomment og etterlengtet. Som en skrev i kurspåmeldingen:
Så flott at dette kom. Endelig et heldekkende kurs på fagområdet der ansatte montører, våre prosjektledere og en selv kan få sertifisert kompetanse for nødvendig nivå uten å måtte reise bort å bo på hotell i dagevis. Dette kom akkurat i tide for oss. Vi er med!

Ønsker du å bli varslet pr e post når vi setter opp kurs, så send oss en epost om dette så settes du på liste!

Noen har lurt på om vi kan sette opp kurs litt oftere, særlig gjelder det den første dagen til OPERATE. pr april 2024 har vi to forespørsler for OPERATE kurs. Ved nok deltagere vil vi kunne arrangere eget OPERATE kurs.

Hvem er de 45 sertifisert i Norge? Klikk HER - Gå ned til søkefeltet og velg Norge som land for å få en oversikt.
—————————————————————————————————————————————


Hva koster det å sertifisere seg med S2P - sett opp mot andre tilsvarende muligheter?

S2P sertifisering er den bredeste i fag, utdanningsnivåer, og også desidert den rimeligste sertifiseringen som tilbys i Norge. Over en sertifiseringsperiode er sertifiserings kostnaden med S2P omtrent det halve av andre kjente alternativ - og da kun på lekeplassutstyr uten risikovurderingsopplæring. Kun kurspriser er ikke alltid sammenliknbare!
S2P har faste kurspriser som inkluderer alt med unntak av årlig sertifiseringsavgift som ligger på kr 2-3000 pr år med unntak av OPERATE, der dette er inkludert i kursprisen.
For å sammenlikne total kostnad er det viktig å inkludere kostnader til eksamen, forberedende kurs som ofte ikke er inkludert eller opplyst. Kostnader til reise og overnatting om kurset holdes eksternt i stedet for på nett. Eller til materiell som ikke er inkludert. Eksempelvis standardene som må kjøpes og benyttes som “kursbok” fordi en ikke har en egen kursbok som er del av det sertifiserte underlaget - slik S2P kurset har. Boken og arbeidsbøker er inkludert i S2P kursprisen, også som applikasjon for de 4 høyeste nivåene. Se mer nedenfor under “Hva er inkludert i kursene”.
S2P-sertifiseringen er langt bredere mht regelverk den inkluderer i undervisningen og hva den bygger på enn andre ordninger vi kjenner til. De ulike nivåene i utdannings-stigen gir utviklingsmuligheter, og selvfølgelig også risikovurderingsdelen som i all hovedsak undervises for inspektører. Det finnes i dag ingen tilsvarende ordning til S2P.
—————————————————————————————————————————————

Mer om S2P-sertifiseringen, kursinnhold og underlaget, risikovurdering, sertifiseringens gyldigheten og hva som er annerledes enn andre “lekeplasskurs”.

Hvordan er S2P sitt utdanningsløp tilpasset de ulike oppgavenes behov?
Vi er mange som arbeider med ute-aktivitetsarealer
; alt fra å planlegge og designe, montere og demontere, vedlikeholde og rydde, utføre periodiske tilsyn, årskontroller, midt-monterings og sluttkontroller av utstyr, innkjøp og salg av utstyr, lede FDV arbeidet for større porteføljer, prosjektledelse samt risikovurdering av situasjoner vi ser er uønsket.
Vi har alle behov for tilstrekkelig kunnskap til våre oppgaver og å kunne dokumentere denne på en juridisk gyldig måte - også uten å være inspektør. Det er viktig at alle aktører, har rett kunnskap og samme grunnleggende forståelse for å kunne snakke godt sammen og forstå verdien av risikovurdering i stedet for svart/hvit vurderinger slik det har vært til nå.
S2P gir deg juridisk gyldig kunnskap ift de oppgavene du skal utføre - på ditt nivå.

Hva omfatter kurs og sertifisering?
Det har kommet til mange nye utstyrstyper
siden etableringen av en sertifiseringsordning i Norge i 2004. En ordning som kun gjelder lekeplassutstyr, og på inspektør-nivå. Vi har fått inn utstyr på lekeområdene som Ballbinger, Skate, Parkour, Treningsutstyr, Buldrevegger, Målbur, Bordtennis osv som alle har sine egne produktstandarder de skal kontrollere opp mot. For; det er like feil å kontrollere en ballbinge eller basket stativ etter regelverket for lekeplassutstyr som å kontrollere en bil etter regelverket for gravemaskin! S2P er eneste tilbyder av kurs og sertifisering som omfatter alle disse produktene - og risikovurdering.
Alle de nye produkt standardene inngår i utdanningsløpene og sertifiseringen til Safe to Play.

Dokumentert kvalifisert og sertifisert risikovurdering etterspørres stadig oftere. Det er etter TR 17207, og kommende ISO 24665, et krav at inspektører som utfører årskontroll har risikovurderings-forståelse basert på en systematisk metode som gir konsistente resultater, inkludert bl.a. nytte og sensitivitets analyser. En hektefare for hals og hode skal av en inspektører sertifisert etter Norsk sertifiseringsordning gradere det som alvorligste avvik - en A - uansett hvor den er i utstyret eller andre forhold som om avviket utgjør 2mm. Ordningen gir ingen opplæring i risikovurdering. Det er åpenbart at om åpningen er lett tilgjengelig og i farligste målområde så skal det være en A. Men hva med et marginalt avvik i toppen av et så å si utilgjengelig område som 3 meter opp i en loddrett og glatt vegg? Er dette en reell A-risiko når en må ha stige for å nå åpningen, og avviket er så lite? Det er viktig og verdifullt å kunne fastslå den faktiske risikoen og ikke kun den mulige konsekvensen ut fra et (sannsynlig) “worst case” scenario. Uten sertifisert personell som kan utføre kvalifisert risikovurdering blir ikke den reelle risikoen kvalitativt riktig fastslått, og eiere står igjen kun halvveis til målet ift tiltak.
S2P opplæring og sertifisering omfatter kvalifisert risikovurdering etter et EU-direktiv

Akkreditert juridisk risikovurdering har manglet i Norge - lenge. Noe som er godt innarbeidet i mange land vi liker å sammenlikne oss med, og hos produsenter. I Norge gjøres det så å si ingen, eller svært sjelden, vurderinger rundt sannsynligheten for hendelsen. Altså den faktiske muligheten for at det regelen “tenker på” kan skje og variablene rundt det. Og om det gjøres så er underlaget uformelt, og uten opplæring sett opp mot formålet, eller med feste i noen metode som sikrer lik vurdering.
Hittil har en del forsøkt å benytte TG gradering etter NS3424 for bygg som risikovurdering. Det er åpenbart forfeilet å benytte en metode for tilstander på bygg på risikoer knyttet til aktiviteten til mennesker i utstyr som tilbys for lek og trening. Særlig fordi TG-graderingen er svært u-sensitiv og mangelfull. Bl.a. kan ikke matrisen “gi” 3 av de 5 høyeste oppgitte risikoverdiene (totalt 10 verdier).
Verdiene som inngår i risiko klassifiseringen (tilsvarende A-D-avvik) gis ved verdiområdet 0-2 (tilsvarer D-avvik), 3-4 (C-avvik), 5-6 (B-avvik) og 7-9 (A-avvik). Problemet er tall verdien av selve utregningen som benyttes, der konsekvens og sannsynlighet skal angis ved verdiene (0)1-3 som så multipliseres med hverandre i en 3x3 matrise, - se eksempel til venstre. Alle som ser på resultat-matrisen vil forstå at matrisen ikke kan gi verdiene 5, 7 og 8. Noe som betyr at muligheten for en reell B ved verdi 5 eller A ved verdiene 7 og 8 helt bortfaller. Avstanden mellom C og B blir for stor for å kunne være pålitelig. Avstanden mellom B og A enda større, og tilliten til graderingen blir ytterligere svekket.
Det viser seg at så å si ingen ansvarlige, heller ikke de som utfører dette, har oppfattet eller sett dette og derfor heller ikke forstått hva det kan føre til av alvorlige feil - og mulig ansvar. Kan hende de ikke helt forstår hva de holder på med ut over å “angi noe”?
S2P gir opplæring og sertifisering i strukturert og faglig basert risikometodikk tilpasset mennesker og aktivitetsutstyr som gir konsistent og tilstrekkelig nyansert verdi setting.
Hva er akkreditering? - Les om det
HER

S2P har gjennom hardt arbeide fått aksept og akkreditering for en svært grundig metodikk basert på et EU-direktiv for produkt sikkerhet - RAPEX-direktivet (EU) 2019/417.
Metoden er spesifikt avledet og tilpasset for vurdering av risikoer i leke- rekreasjon og sportsområder.  Denne risikovurderings-metoden inngår som stor del av den akkrediterte undervisningen og sertifisering for inspektører. Metoden fokuserer på å definere scenarioet, beregne sannsynligheten ved bl.a. identifisering av de ulike delene i en hendelse, bestemme eksponering og akseptabel risiko, vurdere momentene og se de i sammenheng. Metoden har god følsomhet og det benyttes nytte, fordels og sensitivitetsanalyser. Videre undervises det i antropometriske data og mål (kroppsmål) for god risikoforståelse ift menneskekroppen og kravene, og at også situasjoner som er innenfor krav kan inneha større risiko enn om de er utenfor krav i en del situasjoner - og bør dokumenteres.

Vi har registrert et økende ønske og behov for kursing over nett som gir juridisk gyldig dokumentasjon av kunnskap for personell som utfører andre oppgaver en årskontroll.

Samlet sett svarer S2P opplæring og sertifisering ganske presist på det markedet etterspør:

- en utdanning med sertifisering som dokumenterer juridisk akkreditert kunnskap for
- alle nødvendige produktstandarder i markedet
- tilpasset de aktuelle utøver nivåene og som
- inkluderer risikovurdering for fastsetting av den faktiske og reelle risikoen.

Det er dette S2P har laget utdanningsløp og sertifisering for å imøtekomme.
S2P gir alle mulighet til å kurse seg og få gyldig dokumentasjon på sin kunnskap.

Hva omfatter opplæringen?

Opplæringen dekker til sammen 15 produkt standarder;

Lekeplassutstyr EN 1176 (8 del standarder)
Lekeplass underlag EN 1177
Skateparker EN 14974
Ballbinger EN 15312
Parkour utstyr EN 16899
Utendørs treningsutstyr EN 16630 og
Klatrevegger / Buldrevegger EN 12572 (2 deler)
Lettvekts mål EN16664

Akkreditert risikovurderingsmetodikk avledet fra RAPEX-direktivet (EU) 2019/417 spesifikt for dokumenterbar metodisk vurdering av risikoer i leke- rekreasjon og sportsutstyr.

S2P bygger opplæringen og innhold på person sertifiserings standarden
ISO/IEC 17024 og de følgende tekniske standardene; som alle er del av den akkrediterte sertifiseringen sammen med alt undervisningsmateriellet;
- rammeverk til inspektørkompetanse TR 17207 og internasjonale ISO 24665,
- plassering av leke- og rekreasjons utstyr TR 16879 og
- tilpassing til universell bruk TR 16467 og
- tolkningskomiteens uttalelser TR 16396

Til sammen omfatter altså sertifiseringen 17 standarder og tre tekniske rapporter.

Hva er inkludert i kursene?

Fagboka Safe to Play - en Encyclopedia på uteområder, på Norsk, skrevet av Esa Juntilla - grunnleggeren av S2P.
Arbeidsbøker på Norsk med arbeidsoppgaver som skal gjennomføres før kurs start /kursdagene. Lære boken til kursene er en del av det akkrediterte sertifiserte S2P kunnskaps underlaget for kursene. Boken omfatter omskriving med eksempler, tegninger, forklaringer, tolkings svar samt sammenlikning med mange andre.
S2P har faste kurspriser som inkluderer alt med unntak av årlig sertifiseringsavgift som for tiden for Inspect-nivå er kr 3000 pr år og kr 2000 pr år for DESIGN, MANAGE og PROJECT-nivåene. OPERATE kurset inkluderer 5 års sertifiseringsavgift.
Tilgang til nettbasert lærebok på inntil 3 enheter (eksempelvis telefon, nettbrett og PC) med mange fordeler som digitale notater som oppdateres på tvers av enhetene – så du alltid har denne fagboken tilgjengelig med deg i lomma. Den holdes dessuten løpende oppdaterte ift alle endringer som kommer.
Eksamens avgift for 1ste gangs sertifisering. NB:


Hvorfor er akkreditert sertifisering så viktig, og hva skiller det fra annen type sertifisering?

Hvem som helst kan dele ut dokumenter og kalle det sertifikat eller sertifisering. Det at papiret sier "sertifikat" betyr ingenting. Sertifikatets pålitelighet kommer fra påliteligheten til organisasjonen som utstedte det.

Standarden ISO 17024 er utviklet for å definere kravene som skal innfris til opplæring, innholdet, eksamen, kunnskapsnivå, kvalitetssikring og mye annet for at en person skal anses kyndig nok til å bli sertifisert ift å inneha tilstrekkelig kompetanse for å kunne utøve på et nivå ift et regelverk – som oftest en annen standard.
Når en statlig myndighet i et land kontrollerer at kravene er oppfylt, kalles det akkreditering. Gjennom medlemskap i f.eks. European Accreditation vil sertifiseringen være gyldig i over 40 land og også andre deler i verden.
Først når organisasjonen er ISO 17024-akkreditert har sertifikatene den utsteder faktisk juridisk verdi.

Mange aktører tilbyr ulike kurs. Og mange deltar på kurs. Men en bør spørre hvilken verdi kurset har for deltageren, en overordnet, eller de som leier inn arbeidskraft, ift å stole på en annens “kursede kunnskap” - hvis det ikke kan dokumenteres. I mange sammenhenger i samfunnslivet er det ikke tilstrekkelig ift å kunne ta et ansvar å ha deltatt på et kurs. Det er dokumentert kompetanse som er juridisk gyldig, er allment akseptert og som gis tillit til å kunne utføre en oppgave. Og dette gjelder særlig i sikkerhets og risikoarbeide. Oppdragsgivere, arbeidsgivere, de som leier inn fagfolk osv bør sørge for å stille krav til, og forvente at det kan dokumenteres kunnskap. For; om det ikke er noe krav til kurs-deltagerens innsats med en eksamen som kan dokumentere og som har gyldighet i samfunnet - har det da noen egentlig verdi å ta kurs?

S2P er en Finsk akkreditert sertifisering - har det noe å si for gyldigheten i Norge?

Det korte svaret er nei. Den lange forklaringen - i kortversjon - er: Langt de fleste land i hele verden har slike nasjonale akkrediteringsmyndigheter. De kontrollerer sertifiseringsordninger opp mot kravene nedfelt i de ulike standardene for sertifiseringsordninger, og gir juridisk akkreditering av disse ordningene når en virksomhet tilfredsstiller kravene.
Disse ordningene må følge et relativt strengt oppfølgings, rapporterings og kontroll regime for å opprettholde sin akkreditering. De nasjonale akkrediterings virksomhetene er normalt medlem av ulike geografisk orienterte overordnede virksomheter som samordner sertifiserings ordningene innenfor regionen ift gyldighet over landegrenser osv – som f.eks. EA og ilac. Via lenkene kan en lese hva disse virksomhetene gjør. Les om Norsk Akkreditering HER.

I forhold til at sertifiserte produkter, personell o.a. skal være gyldige i andre land er det et viktig moment at disse organisasjonene bidrar til samarbeide og gyldighet av slike ordninger i medlemslandene, og å sikre likt og tilsvarende nivå på like sertifiseringer i de ulike landene. EA Multilateral Agreement (EA MLA) er en signert avtale mellom medlemslandene som anerkjenner og aksepterer ekvivalensen av deres akkrediteringssystemer. Målet er "Akkreditert en gang, akseptert overalt". Siden S2P-sertifisering er akkreditert, er det lovpålagt at S2P-sertifikatene godtas i alle 49 EA-medlemsland.
Dette gjør at en akkreditert sertifiseringsordning på et område (som S2P ordningen) – som er gitt av en nasjonal akkrediteringsorgan i et land som er medlem av EA osv (her Finas i Finland) - så er denne sertifiseringen like gyldige i alle de andre medlemslandene i EA. Dette sikrer at sertifiseringene er juridisk gyldig i alle land i Europa som er medlem av European Accreditation, noe både Finas og Norsk akkreditering er.  De er begge også medlem av  IAF og ilac. Ift akkrediteringsprosessen til Finas så kan det nevnes at de selv har deltatt på S2P-kursene. 

Dette er altså ganske parallelt det vi har på produktsertifiserings området. Disse utføres ofte av noen aktører i noen land og samtidig er sertifiseringene gyldige i mange land forutsatt at sertifiseringen er akkreditert som beskrevet.

Hva er annerledes med S2P kurs og sertifisering enn andre lekeplass-kurs?

Det finnes en sertifiseringsordning som kun tilbys i Norge som gir sertifisering på inspektørnivå og kun på lekeplassutstyr.
Alle andre kjente lekeplass-kurs som tilbys utover disse to gir ingen dokumentasjon på ervervet kunnskap og ikke noen juridiske verdi dersom noe skulle skje. Det kan være problematisk i et stadig mer krevende marked for å kunne dokumentere tilstrekkelig kyndighet dersom deltagere på slike kurs ikke oppfatter dette.
Dokumentasjon av tilstrekkelig kompetanse hos utførere og ansatte er etterhvert etterspurt og svært viktig i internkontroll, overfor myndigheter og ved myndighetskontroll, men i bunn og grunn knyttet til et krav sett opp mot det ansvar en pålegges i arbeide, tar på seg overfor kunder eller de en leies inn av for utføring av oppgaver for. Vi registrerer en økende grad av henvendelser fra oppdragsgivere som kommuner, entreprenører o.a. som ønsker informasjon om hva som er krav til utførere i faget på ulike nivå, til anbud, montering, midt installasjons kontroll osv. Også om vi kjenner til underleverandører på området med sertifisert og kyndig personell til oppgavene. Det er kun et tids spørsmål før sertifisert og dokumenterbar kompetanse blir et grunnleggende krav til underleverandører. Les også evt over om viktigheten av akkreditering.

S2P er eneste opplæring som gir juridisk dokumentert kunnskap for:

  • 6 utstyrs produkt standarder for ute aktivitetsutstyr i tillegg til for lekeplassutstyr

  • iht kunnskapskrav i standarder for kontroll, montering drift og vedlikehold, design og sikkerhets styring

  • kan tilby 5 ulike sertifiserings nivåer tilpasset arbeidsoppgaver og ansvar for disse

  • gir sertifisert kunnskap for å risikovurdere (for inspektører)

Hva er kostnadene som S2P sertifisert?

Kursavgiften for det nivået en deltar i utdanningen. Se og avsnittet over “Hva er inkludert i kurset”.
For OPERATE er 5 års sertifiseringsavgift på 100 Euro inkludert i kursavgiften. Også Encyclopedia (kursboka) til 129€ og arbeidsbok til 39€ inkludert. Dvs 268€ som tilsvarer ca Nkr 3100 i Januar 2024. Kursprisen er kun kr 3900.
OPERATE får og Encyclopedia tilgjengelig i 3 måneder som app. Etter dette må den abonneres på - ca kr 700/år.

For nivåene DESIGN, MANAGE og PROJECT er årlig sertifiseringsavgift kr 2000. For INSPECT* kr 3000. Alle inkluderer tilgang til Encyclopedia med alle regler og krav og egne notater og bokmerker - på inntil tre enheter for ett år.
Alle sertifiserte kan delta på S2P sine oppfriskings og oppdaterings samlinger over nett. Eksempelvis innføring i endringer ved oppdaterte standarder. Vi vil søke å holde disse på Norsk, og varsle om slike på epost ift de det er relevant for. Deltager avgift vil kunne påløpe.

Samlet kostnad over 10 år for å være S2P sertifisert INSPECT* er ca halvparten av samlet kostnad for den eksisterende ordningen i Norge som kun gjelder lekeplassutstyr. Da er ikke reise og oppholdskostnader knyttet til gjennomføring med den Norske gjennomføringsmodellen medregnet.

Ønsker du å få økt og også dokumentert kompetansen din?

Meld deg på kurs HER!