KONTAKT OSS

post@lekeplasskontrollen.no
Telefon: 3595 5161
Mobil: 9017 8241

Hva er kravet til soner rundt husker (disser) ?

Hei, Mener dere tidligere hadde liggende retningslinjer for sikringssone kring disser, men finn det ikkje nå.  Kan dere vere behjelpeleg med link til dette?

---

Hei, nei vi har nok ikke hatt det. Det er mye matematikk mht husker og ingen fasit ettersom alt avhenger av lengden på opphengene, dvs kjettingenes lengde ned til sitteflate er det som er dimensjonerende. Dvs at mange andre krav regnes ut fra det.

Vi ta et eksempel.  Om vi sier at denne lengden - opphenget målt fra senter av kulelageret og ned til setet - er 2 meter, så vil de målene vi her oppgir tilfredsstille idt dette, og da også alle husker som har oppheng innenfor denne lengden.  Normalt er opphengene mellom 150 og 200.

Montering:
Huskesetene skal henge i ro.
Kravet til fallsone og støtflate er da akkurat 4 meter sone hver vei målt fra senter under setet Bredden skal være minst 63 cm ut til sidene på hvert sete.
Innfesting oppe skal være 10cm bredere enn innfestinger i setet.
Avstander fra seter til konstruksjon skal være minst 60, og mellom setene minst 70.  
Flate seter skal ha minst 35 cm klaring til underlaget, og dekk-seter 40. 

Om støtflaten er PLAN med arealet rundt - ved at det ikke er noen kanter eller noe en kan treffe om en "fortsetter" et fall fremover i dette området, så kan støtflaten være 50cm kortere en oppgitt over - hver vei.  Dette området er ikke noe barn faller ned på ved fall av huska, men et område de kan trille / skli inn i ved fall.  Dette kan typisk være en løsning om det er fast underlag med overgang til gress eller liknende, og ved bruk av løsmasse om en sørger for at det ikke er en kant der en har gravd, men en gradert skrånende kant fra bakkenivå og ned i bakken inn mot husken over en avstand på 75cm eller mer i hele støtflatens bredde.
Disse 50cm kan ikke være  asfalt, fjell, betong o.l. som er forbudt i forskriften - se §11-4.

Lykke til!